Meer dan 200 Arnhemmers hebben zich de afgelopen weken aangemeld om een eigen fijnstofmeter te bouwen en deze thuis op te hangen met als doel om een fijnmazig meetnetwerk in de lucht te brengen waarmee de fijnstofwaarden in onze stad online gevolgd kunnen worden.

De initiatiefnemers, hebben ondertussen niet stilgezeten en dankzij een flinke sponsoring van Tiny Tronics zijn de fijnstofmeters een stuk goedkoper geworden, (nog slechts 27,50 euro per stuk) en Attema heeft gratis alle omkastingen geleverd. Daarnaast is er een subsidieaanvraag ingediend bij de gemeente om het grootste deel van de kosten op zich te nemen waardoor de kosten per meter onder de tien euro zullen uitkomen. De goedkoopste fijnstofmeter van de luchtwachters in andere steden komen inclusief omkasting niet onder de 50 euro per meter uit. Dus dat is heel mooi geregeld en was het de moeite waard om even te wachten. Afgelopen week hebben meerdere politieke partijen een motie ingediend om de aanvraag te steunen.

Aanmelden fijnstofmeter en workshop

Om je aan te melden voor een fijnstofmeter, kun je een mail sturen naar: luchtdata@arnhemspeil.nl.
Heb je je aangemeld voor een fijnstofmeter dan kun je je nu ook aanmelden voor de eerste workshop over het Luchtdataproject. Op 21 december, half 11 in Stadskeuken, Beekstraat 40. Er zijn 20 plekken!