Tijdens de donkere dagen branden we heel wat kaarsen op. Ze geven een gezellige sfeer. Je houdt dan echter heel wat restjes kaarsvet over. Kun je daar nog wat mee? Jazeker, je kunt er hele leuke nieuwe kaarsen van maken. Zonde om weg te gooien dus!

Met de restjes kaarsvet die je opspaart, kun je hele creatieve kaarsen maken. Gebruik bijvoorbeeld cupcake-vormpjes of lege frisdrankflesjes als mal. Zeker weten dat je iets in huis hebt waarmee je jouw kaars een unieke vorm kunt geven! Er zijn ook kant-en-klare pakketjes te koop bij WAAR waarmee je jouw eigen kaarsen kunt maken.

Restjes kaarsvet inleveren

Is het niet aan jou besteedt om met kaarsvet te gaan freubelen? Bij De Groene Vos kun je restjes kaarsvet of oude kaarsen inleveren. Kaarsen Atelier Klarendal maakt er nieuwe kaarsen van en deze komen dan weer op de schappen in De Groene Vos te staan. Wie weet, koop je een kaars gemaakt van de door jouw ingeleverde restjes!

Fruitafval wordt kaars

Wist je trouwens dat je ook hele leuke kaarsen kunt maken van sinasappelschillen? Het is de kunst de schil heel te houden met het ‘lontje’ er nog aan. Overgieten met zonnebloem-olie of olijfolie, net wat je in huis hebt. Het ruikt ook nog eens heel lekker! Je kunt ook kaarsen maken van schillen van mandarijnen, citroenen en grapefruits.

Meer