Herenboeren is samen duurzaam voedsel produceren. Een groep enthousiaste Arnhemmers wil onderzoeken of het haalbaar is om ergens in de groene rand van Arnhem-Noord te komen tot een Herenboerderij.

Wat is Herenboeren?

Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van 200 huishoudens die hen voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. Samen hebben ze een boer in dienst die op een duurzame manier kwalitatief hoogwaardig het voedsel produceert dat de leden-Herenboeren willen eten.

De eerste Herenboerderij van Nederland staat sinds 2016 in Boxtel. Maar inmiddels zijn er op veel meer plaatsen mensen opgestaan die met een eigen Herenboerderij grip willen op hun eten, zo ook in Arnhem.

Herenboeren Arnhem

Een groep enthousiaste Arnhemmers wil onderzoeken of het haalbaar is om ergens in de groene rand van Arnhem-Noord te komen tot een Herenboerderij. Om van de grond te komen is het belangrijk dat er voldoende geïnteresseerden zijn die op termijn ook bereid zijn om per huishouden een eenmalige investering te doen. Hoeveel die is, welke stappen gezet moeten worden tot er van eigen boerderij gegeten kan worden en wat het u allemaal oplevert, vertellen we u graag op één van onze informatieavonden.

Woont (of werkt) u in Arnhem, Schaarsbergen of Oosterbeek en wilt u meer weten over de ins en outs van een Herenboerderij? Dan bent u van harte welkom op;

Meer weten?

Op 15 oktober a.s. is er een online bijeenkomst, via Zoom, live vanuit het Spijkerkwartier. Start 19:00.
Graag aanmelden via arnhem@herenboeren.nl, zodat we de link kunnen toesturen.
De sessie wordt opgenomen en kan ook op een later tijdstip worden teruggekeken en eventueel organiseren we daar later ook nog een digitale vraag en antwoord sessie bij.
Als de situatie het weer toelaat gaan ze weer live bijeenkomsten organiseren!

Meer informatie over Herenboeren vindt u op www.Herenboeren.nl en op de Facebook pagina: Facebook – Herenboeren Arnhem-Noord .