Woon je in Sint Marten of het Sonsbeekkwartier, dan kun je meedoen aan Groenewijkstroom. Met dit project wordt lokaal opgewekte stroom verrekend met andere lokale producten, diensten en onderlinge hulp in de wijk. Het is een initiatief van Luuk Wiehink en Roel Oortgiesen. Afgelopen 9 september ging het pilotproject in wijkcentrum De Nieuwe Hommel van start.

In de wijken Sint Marten en het Sonsbeekkwartier wekken veel huishoudens en ondernemers stroom op met zonnepanelen. Niet alle opgewekte stroom wordt direct gebruikt, dat wordt teruggeleverd aan de leverancier. Met het innovatieve pilotproject Groenewijkstroom blijft dit overschot in de wijk zodat buren en lokale ondernemers het kunnen gebruiken. Lever je stroom in de buurt, dan krijg je E-punten. Deze punten kun je in de buurt verzilveren door bijvoorbeeld een kop koffie in het wijkcentrum te drinken, een broodje bij de bakker of korting op de energienota. Zo blijft de groene stroom in de wijk en gaat het niet verloren. Op die manier blijft de groene stroom in de wijk en zorgt de lokaal opgewekte stroom voor een sociaal en economisch positief effect op de wijk en zijn bewoners.

Meedoen?

Bewoners en ondernemers (met of zonder zonnepanelen) uit Sint Marten en Sonsbeekkwartier kunnen gratis deelnemen. Je krijgt kosteloos een slimme meter, waarmee je zicht krijgt in je stroomverbruik. Je krijgt toegang tot groene stroom opgewekt in Sint Marten en Sonsbeekkwartier en bij gebruik van deze groene stroom, krijg je E-punten.
Kijk voor meer informatie en voor aanmelden op de website van Groenewijkstroom.