Zondag 6 september hield GroenWest voor het eerst een Duurzame Zondag in ’t Huukske. Onze Bloei!-collega Kim Lagerweij was erbij.

GroenWest is een initiatiefgroep van bewoners uit de wijken Lombok, Heijenoord en Klingelbeek. Met elkaar werken ze aan een duurzamer Arnhem-West, waarbij ze zich richten op de thema’s energie, water, voedsel en hergebruik. Afgelopen zondag 6 september organiseerden ze in ’t Huuske een Duurzame Zondag.

Kim: “In het dagelijkse leven zijn er verschillende duurzame keuzes te maken. Dat is wat de initiatiefgroep GroenWest overtuigend heeft laten zien. Atelier Arnhem West gaf een workshop over hoe je je woonhuis energiezuiniger kunt maken. De Rijn en IJssel Energie Coöperatie informeerde de aanwezigen over het aanschaffen van zonnecollectoren. Er werd een workshop gegeven waarin je je eigen milieuvriendelijke wc-verfrisser of bodyscrub kon maken. ShirtBAG verkocht feestelijke vlaggetjes gemaakt van afgedankte grotere vlaggen en een mini-shopper van een stuk gevonden bouwfolie. En er waren lokale producten te koop van Puur Lokaal en Oregional.”

Afval

Afval scheiden, wat is de juiste manier? Onder toeziend oog een SITA-medewerker die als jurylid fungeerde werd de winnaar bekend van een wedstrijd ‘Wie scheidt het best’. De winnares won door twee producten niet weg te gooien, omdat deze nog niet over de datum waren en dus prima te gebruiken zijn.

Pakhuisje

Later op de middag werd er een Pakhuisje geopend van Het Pakhuis. Heb je iets over? Gebruik je iets niet meer? Middels het Pakhuisje kunnen buurtbewoners spullen met elkaar delen.