Kom je ook naar de Groenmarkt? Je vindt er volop inspiratie voor je groene vingers.
De Arnhem Groen Markt is bij Molenplaats Sonsbeek. Deze editie staat in het teken van oogst. Laat je inspireren en ontdek hoe je je eigen tuin of balkon eetbaar kunt maken. Leuk, lekker en gezond!

Op de markt vind je kramen vol groene inspiratie en tuinbenodigdheden. Er zijn onder andere biologisch gekweekte bloembollen, fruitbomen en aardbeienplanten te koop. Maak kennis met Arnhemse stadslandbouw initiatieven en hun oogst, kom alles te weten over het kweken van eetbare paddenstoelen en over de wilde bij. Voor advies over het vergroenen en natuurvriendelijker maken van je tuin ben je op de Arnhem Groen Markt ook aan het goede adres. Zo verzorgt Arnhem tuiniert een schetsservice en geeft S-kwadraat, winnaar Duurzaamste hovenier 2019, twee lezingen over duurzaam tuinieren en snoeien.

Ook voor kinderen is er van alles te beleven; laat je schminken als je lievelingsdier of ga met Natuurcentrum Arnhem op jacht naar waterdiertjes in de Sint Jansbeek.

Deelnemers

ArnhemAAN, Arnhem tuiniert, Arnhem Klimaatbestendig, Arnhem Zoemt, De Groene Vos, Design by Paola, Ecovrede, Groene takken, Herenboeren Arnhem-Noord, Het Kinderwijkteam, Het Tuinkantoor, Hoeve Klein Mariendaal, Huub Kistenmaker botanische prenten en tuinonderhoud, imker Bart Riggeling, IVN Arnhem, kwekerij Bijenkans, kwekerij Boomkroon, Natuurcentrum Arnhem, Noordland, ODIN, Silvavir tuincameraproject, S-kwadraat, Slowfood Rijnzoet, Spijkerzwam, stadslandbouw Mooieweg, ’t Zonnehuis en de Zoogdiervereniging.

NB: het is handig om contant geld mee te nemen.

Programma

Tijden extra programma-onderdelen (voor deze activiteiten is aanmelden verplicht):

Tijdens de Arnhem Groen Markt verzorgt S-kwadraat, Duurzaamste hovenier 2019, twee interessante lezingen, één over duurzame tuinaanleg en één over duurzaam snoeien.

13 uur – Duurzaam aanleggen en onderhouden van tuinen:

Tuinen zijn altijd kunstmatig: er wordt veel gemanipuleerd om ze in stand te houden, zoals ze bedoeld zijn. Maar hoe ga je nu te werk als je de natuur zoveel mogelijk haar gang wilt laten gaan. Welke materialen gebruik je wel en welke liever zo min mogelijk. Hoe bepaal je welke planten het goed doen bij jou?

Locatie Parkzaal Molenplaats (beperkt aantal plaatsen, aanmelden via dit formulier verplicht);

15 uur – Snuffelen aan snoeien:

Van alle tuinwerkzaamheden wordt het snoeien toch wel als een van de meest ingewikkelde ervaren. Snoeien is echter helemaal niet moeilijk als u weet waar u op moet letten. Tinka Chabot neemt u mee in de wereld van het snoeien, op een inspirerende en soms ook op een herkenbare, lachwekkende wijze. Wees gewaarschuwd: na deze lezing zult u nooit meer onbevangen naar bomen en struiken kijken, zonder meteen te denken: dat kan veel mooier. En daar gaat het om: de plantenwereld mooier maken dan hij nu is.

Locatie Parkzaal Molenplaats (beperkt aantal plaatsen, aanmelden via dit formulier verplicht).

Kinderactiviteit Natuurcentrum Arnhem 

12:00 uur Waterbeestjes zoeken in de Sint Jansbeek, vanaf 8 jaar (beperkt aantal plaatsen, aanmelden via dit formulier verplicht);

Datum: zondag 27 september
Tijd: 11:00 – 16:00 uur
Locatie: Molenplaats Sonsbeek –
Zijpendaalseweg 24A

De Arnhem Groen Markt is een initiatief van Arnhem tuiniert, Arnhem Klimaatbestendig, Natuurcentrum Arnhem en Groen Arnhem.
bron: Arnhem Groen