De Van Muijlwijkstraat in Arnhem heeft al jaren de twijfelachtige eer om als lelijkste plek van Arnhem bekend te staan. Het is een straat met veel steen en hitte in de zomer.

Nu is er een plan om de straat klimaatadaptief en en dus groener en koeler in te richten. In de straat komen veel nieuwe bomen en struiken en er komt een groene middenberm. Ook wordt gezorgd dat regenwater sneller en beter in de bodem kan worden opgenomen.

Het is essentieel dat we alles op alles zetten om de klimaatverandering tegengaan, maar tegelijkertijd zullen we onze stad ook beter bestand moeten maken tegen de klimaatverandering. Want we zien nu al dat de zomers heter worden en de regenbuien heftiger.

In de Arnhemse strategie klimaatadaptatie doen we dat op een zo groen mogelijke manier. En dat is belangrijk want meer groen zorgt ook voor meer biodiversiteit en voor een fijne en gezonde leefomgeving.

Door de herinrichting wordt de straat ook aantrekkelijker, veiliger en toegankelijker voor voetgangers en fietsers. Door de straat klimaatbestendiger, koeler en groener te maken, maken we de straat ook prettiger, veiliger en schoner. Met deze investering kunnen we deze onaantrekkelijke straat enorm verbeteren.

#klimaatadaptatie #arnhem