Op 22 juni werd voor de vijfde keer het Groene Lintje van Groen Links uitgereikt aan het meest innoverende en duurzame bedrijf, de organisatie, het project of persoon uit Arnhem en omstreken.

Er was een publieksprijs
meest innoverende en duurzame bedrijf:

 • Woonwinkel Atrium verkoopt uitsluitend natuurlijke producten die bij dragen aan een gezond binnenklimaat. Niet alleen om het huis aangenamer te maken, maar ook voor een gezonde en inspirerende leefomgeving. Je kunt er terecht voor natuurlijke woonaccessoires, cadeau-artikelen en verbouwmaterialen.
  https://www.woonwinkelatrium.nl/over-ons

organisatie, het project of persoon uit Arnhem en omstreken.

 • Het Kinder Wijk Team is een educatief project rondom het thema natuur, milieu en zwerfafval voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. De kinderen komen wekelijks bij elkaar en gewapend met knijpers en vuilniszakken trekken ze de wijk in om zwerfvuil op te ruimen voor een schone leefomgeving. Op dit moment zijn er 9 wijkteams actief.
  http://hetkinderwijkteam.nl/kinderwijkteams/

en een juryprijs voor
meest innoverende en duurzame bedrijf:

 • Doornroos Imagineers. Marieke van Doorn is een bevlogen en gedreven creatieveling met een missie: ze wil met haar wonderlijke 3D creaties kinderen en jongeren de waarde van de natuur laten zien zoals in “The Nature Game”, een interactief iPad spel in de natuur. De Belevingskaart Spijkerkwartier is ook van haar hand.
  http://www.doornroos.com

organisatie, het project of persoon uit Arnhem en omstreken.

 • @ Klimaatzuster is het Twitter account van Anne-Marie Pronk, een gepassioneerde ambassadeur voor een duurzame samenleving. Met meer dan 7500 volgers is ze een invloedrijk twitterraar. Daarnaast is ze (mede)initiatiefnemer van de zonneatlas; columnist bij dagblad Trouw en schrijft ze columns voor GroenLicht.
  https://twitter.com/Klimaatzuster

Bloei! in Arnhem kreeg een bijzondere vermelding