Groene schoolpleinen met moestuintjes. Steeds meer scholen zijn bezig met het zoeken naar mogelijkheden om de buitenruimte op een andere manier te gebruiken. Veel scholen lopen daarbij tegen dezelfde problemen aan: hoe begin je, hoe krijg je het team en de ouders enthousiast, hoe maak je een plan en hoe maak je een onderhoudsplan. Gemeente Arnhem en Natuurcentrum Arnhem zijn gezamenlijk het project ‘Groene Gezonde Schoolpleinen’ gestart. 

Wethouder Ine van Burgsteden gaf het startsein tijdens de kick-off bijeenkomst op 25 mei in de Hugo de Groot school. Wetenschapsjournalist Mark Mieras hield een inspirerende presentatie over het belang van groene schoolpleinen. Het is gezond voor de ontwikkeling van kinderen, leuk en bevordert bovendien de leerprestaties blijkt uit diverse onderzoeken. Kinderen (en volwassenen) die buiten bewegen kunnen zich beter concentreren op school en presteren beter op taken die aandacht en concentratie vereisen. (5 minuten maakt al een flink verschil).

Tijdens de succesvolle bijeenkomst zijn diverse basisscholen en organisaties zoals Stichting Welzijn Ouderen Arnhem, Driestroom en Hoeve Klein Mariendaal actief aan de slag gegaan met ideeën voor het vergroenen van Arnhemse schoolpleinen. Zo’n vijf scholen hebben ondertussen besloten hun schoolplein te vergroenen. Ook meedoen? Neem contact op met verantwoordelijk ambtenaar Henk Wentink.

Alvast ideeën opdoen? Download via www.gezondeschool.nl de gratis toolkit.
Er is ook een facebookgroep Groene Schoolpleinen Arnhem opgericht om elkaar te insprireren.
Of neem een kijkje bij:

artikel deels overgenomen van Groen Arnhem en Natuurcentrum