Leer de natuur rond Arnhem in het voorjaar kennen

Deze cursus, voor iedereen tussen de 14 en 100 jaar, is de leukste manier om de lente te beleven en de natuur in en om Arnhem beter te leren kennen. In februari, maart en april 2016 kun je deelnemen aan een serie lezingen en excursies over de natuur. Zo wordt de lente een bijzondere ervaring, omdat je steeds meer ontdekt van wat er in de natuur gebeurt.

Diverse docenten verzorgen op hun eigen manier de lezingen en excursies waarbij gebruik gemaakt wordt van levend materiaal, powerpoint presentaties en enthousiaste verhalen. Je zult de meest fantastische beelden zien, en maakt kennis met vogels, planten en reptielen die tijdens de avonden aanwezig zijn. Excursies sluiten aan bij de onderwerpen van de lezingen over o.a. zoogdieren, water, landschap, landgoederen en sprengen, planten, insecten, bomen, vogels, reptielen en amfibieën.

Het programma wordt samengesteld en uitgevoerd door IVN (Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid), KNNV (Vereniging voor Veldbiologie) en het NIVON (Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk). Een kleine verandering in dit programma is mogelijk. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de verenigingen.

De lezingavonden vinden plaats in Natuurcentrum Arnhem, locatie Stadsboerderij Presikhaaf aan de Ruitenberglaan 4 te Arnhem. Lezingavonden op negen donderdagavonden van 20.00 – 22.00 uur. Data: 9, 16 en 23 februari, 9, 16, 23 en 30 maart, 6 en 13 april.
Excursies zijn in en rond Arnhem op zes zaterdagochtenden, met een duur van ongeveer 2 uur, aanvang wisselend tussen 8.00 en 11.00 uur Data: 18 februari; 11, 18 en 25 maart; 1, 8 en 15 april

Aanmelden

Je vindt een aanmeldingsformulier op de site van Nivon Arnhem, www.nivon-arnhem.nl. Klik bovenaan op de knop “activiteiten”, kies vervolgens voor groencursus”. De cursusnaam is Groencursus Voorjaar 2017. Cursuscode 901.
De kosten bedragen € 45,-.
Het maximum aantal deelnemers is 30.
Informatie over de inhoud van het programma kun je krijgen bij Suus Houtman, telefoon 026 – 442 62 51, of email suus.houtman@hetnet.nl. Bij haar kan je ook een aanmeldingsformulier aanvragen.