Dutch Spirit is de winnaar van het Groene Lintje 2015.
Het juryrapport luidde: “Deze maatschappelijk verantwoorde onderneming komt met een zeer origineel concept: gerecyclede maatpakken op lease-basis.  Dutch Spirit toont lef en daagt uit, twee zeer belangrijke en positieve eigenschappen voor een ondernemer.  De optelling van creatief idee, ondernemerschap, impact over de stadsgrenzen en de mogelijkheid tot schaalvergroting, maakt dat de jury Dutch Spirit dit jaar als winnaar van het Groene Lintje benoemd.”

Bakkerij Tom van Otterloo met hart voor duurzaamheid had de 2de plaats. De jury is enthousiast over de wijze waarop Tom van Otterloo een winstgevende bedrijfsvoering combineert met idealen als duurzaamheid en ziet het bedrijf als een  belangrijk inspiratiebron voor allerlei andere reguliere ondernemingen.

Rijn IJssel Energie Coöperatie, de duurzame energiecoöperatie, behaalde de 3de plaats. Het feit dat Rijn IJssel Energie draait op vrijwilligers noemde de jury extra noemenswaardig. Volgens de jury scoort het project hoog op impact, persoonlijke inspiratie en samenwerking.

Eetbaar en Belevingspark Kinderkamp, Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk (SOGN) / Leo Starink en Puur Lokaal vielen niet in de prijzen maar werden wel geprezen om hun bijzondere verdiensten.

Meer