Woon je in Malburgen en wil je je tuin vergroenen? Dan haalt Arnhem Klimaatbestendig in samenwerking met PreZero gratis je tuintegels op. Eerder deze zomer werd de tegelophaalservice voor het eerst in Arnhem aangeboden. Toen zijn er in de wijken Klarendal en het Arnhemse Broek tegels opgehaald. Deze acties worden georganiseerd in het kader van het NK Tegelwippen, waar Arnhem dit jaar aan meedoet.

Meld je aan

Inwoners van Malburgen kunnen minimaal 2m2 en maximaal 20m2 aan tuintegels aanmelden. Er is beperkt plek dus lees de voorwaarden en meld je snel aan via www.arnhemklimaatbestendig.nl/tegelophaalservice. Aanmelden kan tot 17 september. De tegels worden op 20 september opgehaald.
Naast het gratis ophalen van tuintegels geeft Arnhem Klimaatbestendig ook een prijs weg aan het beste, mooiste of meest inspirerende Arnhemse tegelwipproject. De winnaar krijgt een design Raintap regenton van Studio Floris Schoonderbeek t.w.v. € 379,-. Deel een foto van je tegelwipproject via social media met #Arnhemwipt en tag Arnhem Klimaatbestendig om kans te maken. De winnaar wordt na 30 september bekend gemaakt.

NK Tegelwippen

Arnhem doet mee met het NK Tegelwippen 2021. We gaan de strijd aan met Nijmegen en met zo’n 70 andere Nederlandse gemeenten. De gemeente die vóór 30 september 2021 de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel. Het vervangen van tegels door groen voorkomt wateroverlast, biedt koelte tijdens hitte, houdt water vast in tijden van droogte en vergroot de leefruimte voor planten en dieren. Daarnaast is groen goed voor je psychische en fysieke gezondheid én wordt de stad er mooier van!
Arnhem staat met zo’n 14.000 gewipte tegels op de 24ste plek. Concurrent Nijmegen staat op plek 20. Dat kan beter! Wip Arnhem naar de overwinning en geef je gewipte tegels met voor- en nafoto door via nktegelwippen.nl/meedoen. Meer informatie over Arnhemse acties tijdens het NK Tegelwippen lees je op www.arnhemklimaatbestendig.nl. Eerder dit jaar werd er onder andere gratis Vitessegras weggegeven en momenteel zijn tegen inlevering van tegels gratis planten op te halen bij de stadsboerderijen van het Natuurcentrum.