8-juli 2020-De SER heeft een negatief advies gegeven over houtige biomassaverbranding in hun advies en zelfs coalitiepartijen in de Tweede Kamer beginnen te twijfelen of ze nog wel achter energie uit houtige biomassa moeten staan. 30 juni is een motie aangenomen waar weinig in staat wat echt nieuw is, maar wat je toch kan zien als een kleine stap onze kant op. De energiesector wordt er zenuwachtig van en dat is goed nieuws!

In het Financieel Dagblad is zelfs te lezen dat de sector zelf aangeeft dat 75% van de geplande centrales niet door zal gaan. We zijn er natuurlijk nog niet, het uiteindelijke advies van de SER horen we vandaag en we weten ook nog niet wat de overheid met het advies gaat doen maar het tij is aan het keren en de publieke opinie heeft zich duidelijk tegen biomassa gekeerd. De politiek is daar, met het oog op de verkiezingen gevoelig voor. Op de Twitterpagina van de FAB is te zien dat zelfs de VVD zich tegen biomassa begint uit te spreken en steeds meer gemeenteraden spreken zich uit te tegen biomassa en doen er ook wat tegen!

Hier mogen we trots op zijn en dat mogen we vieren. We willen graag daarom iedereen feliciteren met deze enorme stap vooruit en bedanken voor al jullie inzet. We geven niet op!

Ben jij al overgestapt van energieleverancier?

Laat je leverancier weten dat biomassaverbranding onaanvaardbaar is en stap over naar een biomassavrije energieleverancier.
Op onze website vind je al informatie en de overstapknoppen.
(Deze actie wordt niet gesponsord)

Hartelijke groet
De Federatie tegen Biomassacentrales
www.the-fab.org

biomassavrij-energieadvies

biomassavrij-energieadvies