Gemeente Arnhem is nu ook aangesloten!
De Gelderse Natuur en Milieufederatie is het zwerfafval zat en heeft zich daarom vandaag aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Hierin zitten bedrijven, lokale overheden, milieuorganisaties en anderen, die pleiten voor statiegeld op plastic flesjes en blikjes.

Samen roepen we de regering op om structurele en eerlijke oplossingen door te voeren in de vorm van statiegeld op alle PET-flessen en blikjes. Hierdoor neemt het zwerfafval flink af, werken we aan het verminderen van de Plastic Soup en aan een beter klimaat. Met statiegeld op kleine flesjes kan de industrie de flesjes beter van kwaliteit maken en kunnen ze eerst hergebruikt en later gerecycled worden.

Statiegeldalliantie

De Statiegeldalliantie is actief in Nederland en België. Recycling Netwerk Benelux nam het initiatief voor de Statiegeldalliantie. Steeds meer Nederlandse en Belgische partners sluiten zich aan bij de Statiegeldalliantie. Samen zijn we de stem van de 74 procent van de Nederlanders en de 66 procent van de Belgen die een voorstander zijn van statiegeld op blikjes en plastic flessen.

De GNMF wordt binnen de Alliantie vertegenwoordigd door de landelijke Natuur en Milieufederaties.

Ook veel gemeenten zijn lid. In Gelderland zijn dat Apeldoorn, Berg en Dal, Berkelland, Beuningen, Culemborg, Ede, Lingewaard, Renkum, Rheden, Tiel en Wageningen. Nu gemeente Arnhem nog.
Vraag je aan de gemeente Arnhem of ze zich ook willen aansluiten bij de statiegeldalliantie?
contactformulier gemeente Arnhem