VOORZITTER, SECRETARIS, PENNINGMEESTER EN ALGEMEEN
De Energiebank is op zoek naar een nieuw bestuur om de Energiebank Arnhem verder
te ontwikkelen en op de kaart te zetten.

WAT IS DE ENERGIEBANK?

De Energiebank wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden. Energie is essentieel voor ons welzijn en onze welvaart. Zonder energie kunnen we onze huizen niet verwarmen, kunnen we niet koken en niet communiceren. In Nederland hebben circa 750.000 huishoudens met energiearmoede te doen. De Energiebank wil een bijdrage leveren om energie voor hen bereikbaar te houden.

De doelstellingen van de Energiebank zijn:

 Energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor huishoudens die te weinig geld hebben om hun energierekening te betalen.
 Klanten van de Energiebank op de korte termijn ondersteunen en op de lange termijn versterken; door op twee manieren hulp te bieden: hulp bij besparing en hulp bij bewustwording.
 Duurzaamheid vinden we belangrijk. We hopen dat onze steun uit mogelijk duurzame bronnen gerealiseerd kan worden.

De Energiebank is in de omgeving Arnhem lokaal van start gegaan. De samenwerking met energieleveranciers wordt geoptimaliseerd en donateurs worden geworven. Het nieuwe bestuur van de afdeling Arnhem gaat de Energiebank Arnhem verder inrichten. De Stichting Energiebank Nederland heeft de ambitie om door te groeien naar andere regio’s. De Energiebank is onder andere ook actief in Rotterdam,
Haarlemmermeer en Kampen. Meerdere initiatieven in verschillende plaatsen zitten in de pijplijn.

Reageren kan via mail naar: info@energiebanknederland.nl