Meer dan 150 prachtige natuurgebieden, kastelen en landgoederen in Gelderland zijn aan de zorg toevertrouwd van Geldersch Landschap & Kasteelen. Met uw steun kunnen we Gelders erfgoed beheren en exploiteren. Zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten.

Geldersch Landschap & Kasteelen vindt dat je natuur en cultuur niet los van elkaar kunt zien. Daarom hebben we bij het beheer twee heldere uitgangspunten:
– We beheren en herstellen het landschap en de biodiversiteit die daarbij hoort.
– We herenigen zoveel mogelijk de landhuizen met hun omgeving.

Door dit geïntegreerde beheer van huis, tuin, landschap en natuur maken we uw omgeving een stukje fraaier.

Genieten van erfgoed

Kom naar onze landgoederen en natuurgebieden. Ervaar de rust als u door de Gelderse bossen loopt. Leg uw picknickkleed in het zand tussen de bloeiende heide. Hou uw adem in als u oog in oog staat met een hertenmoeder en haar jong. Laat u imponeren door een eeuwenoude zomereik of een nog oudere burcht. Verbaas u over de luxe waarin de bewoners van een landhuis leefden. Beleef onze provincie vol natuur en verleden.
Al ruim 12.000 hectare historische grond en 33 kastelen vallen onder de zorg van onze stichtingen. Samen meer dan 135 van de mooiste plekjes van Gelderland. Daarnaast zijn we de trotse eigenaar van een grotendeels nationaal geregistreerde museumcollectie van 18.000 stukken. Met uw hulp kunnen we deze pareltjes nog beter onderhouden voor de toekomst.

Geldersch Landschap & Kasteelen is daarom verguld met de steun van 42.000 trouwe donateurs, ruim 700 vrijwilligers, overheden, fondsen en sponsors, zoals de Nationale Postcode Loterij en bedrijfsrelaties. Samen met u maken en houden we Gelderland mooi. Wilt u ook een bijdrage leveren? Onder ‘Help mee’ ziet u wat u kunt doen.

Open voor iedereen

U bent van harte welkom in zeven van onze kastelen en landhuizen en in vrijwel al onze natuurgebieden. Informatiepanelen en informatiecentra geven u de achtergrond die uw bezoek nog net wat spannender maken. Hoe oud is die heuvel? Welke graaf heeft hier gewoond? Welke dieren leven hier?
Bijna al onze natuurgebieden zijn tussen zonsopgang en zonsondergang vrij toegankelijk. Voor een bezoek aan een kasteel of landhuis vragen wij een bescheiden entreeprijs.

Onze landgoederen en natuurgebieden zijn ook een prachtig en inspirerend decor voor:
– een feest of huwelijk
– een uitstapje met kinderen
– een schoolreisje met de klas

naar de site