Heb jij gebruikt of ongebruikt speelgoed over en zoek je daar een goede bestemming voor? Breng het dan naar de Speelstoet. De Speelstoet is een speelgoedwinkel waar kinderen van ouders/verzorgers die het (even) niet kunnen betalen een aantal keer per jaar gratis (tweedehands) speelgoed mogen uitzoeken.

Speelstoet is opgericht door een aantal enthousiaste vrijwilligers in samenwerking met Volkshuisvesting Arnhem en Siza. De initiatiefnemers willen met de Speelstoet kinderen waarvan de ouders/verzorgers het (even) niet kunnen betalen, de kans geven te kunnen spelen met goed herbruikbaar speelgoed. Daarnaast vinden ze het belangrijk om verspilling van speelgoed tegen te gaan en hergebruik te stimuleren. Speelgoed dat niet gebruikt kan worden door de speelgoedbank, wordt ingezet voor andere goede doelen of door 2Switch verantwoord afgevoerd.

Speelstoet richt zich op gezinnen uit Arnhem en omgeving die weinig te besteden hebben en daardoor niet in staat zijn speelgoed voor hun kinderen te kopen. Het is de bedoeling dat kinderen zelf hun speelgoed uitzoeken en niet hun ouders. Uitzondering hierop is de speciale Sinterklaasopening.

Meer