Als je Foodwatch steunt, dan geef je steun aan een kritische maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk, die vecht voor jouw recht op eerlijk, veilig en gezond eten. Zij geven consumenten een stem en zetten zich in voor transparantie en voor het recht op voedsel dat noch mens, noch milieu schaadt.

Als dé onafhankelijke voedselwaakhond, stelt foodwatch misstanden aan de kaak en leggen zij de vinger op de zere plekken van onze voedselvoorziening. Het einddoel is om ervoor te zorgen dat de politiek haar verantwoordelijkheid neemt in de borging van consumentenrechten, de volksgezondheid, en het mensenrecht op adequaat voedsel.

Met hun onderzoeken, campagnes en rechtszaken, en via brede media­-aandacht en gesprekken met de overheid is Foodwatch een belangrijke tegenkracht voor de macht van de industrie. Hun campagnes leiden tot bewustwording van de misstanden in de voedingsindustrie en hebben significante veranderingen teweeg gebracht zowel bij de industrie, als bij de overheid.

Foodwatch is een consumentenrechten­organisatie, en is er vóór en dankzij jou. Iedereen kan Foodwatch donateur of sym­pathisant worden, en kan hun werk steunen. Foodwatch is volledig onafhankelijk en accepteert geen geld van de overheid of de voedingsindustrie. Foodwatch werkt op nationaal en Europees niveau, en heeft kantoren in Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Bekijk hieronder het filmpje waarin directeur Ilse Griek uitlegt waarom het werk van foodwatch zo belangrijk is:

www.foodwatch.org/
https://www.facebook.com/foodwatchNL/
You Tube