Op maandag 3 april organiseert Studievereniging LaarX een filmpremière met de natuurdocumentaire ‘Levende Rivier’ van Ruben Smit.

Deze vertoning is een speciale ‘filmversie’ die alleen vertoont wordt in filmhuizen en bioscopen en nu exclusief te zien bij LaarX, de studievereniging van de opleiding Bos- en Natuurbeheer van Hogeschool VHL te Velp. Op deze avond zal Ruben Smit zelf aanwezig zijn, en na afloop van de documentaire wordt er een Q&A gehouden met Ruben Smit.

Ruben Smit is een natuurfotograaf & filmmaker. Hij heeft met zijn kano een tocht dwars door Nederland gemaakt, van Lobith tot de Noordzee. Tijdens zijn tocht komt hij langs verschillende bijzondere natuurverschijnselen waarvan een grote beverdam. Daarnaast zullen bijzondere flora- en fauna soorten aan bod komen: weidebeekjuffer, zwarte stern, purperreiger, zeearend, kamsalamander, rivierrombout, blaasjeskruid en de oeverzwaluw.

De Rijn is een belangrijke rivier die Nederland heeft gemaakt en gevormd. De documentaire laat zien dat de Rijn meer is dan een bak vol met water. Het biedt plaats voor kraamkamers vol met leven, met zonsondergangen en zonsopgangen die je hart doen overslaan en achter elke rietkraag schuilt een verrassing.

Waar mensenhanden invloed hebben gehad op nevengeulen, omstromingsvlaktes en ontpoldering. Dit zijn inrichtingsmaatregelen die vaak positieve effecten hebben gehad op alles wat groeit en bloeit. Ruben Smit kijkt, ziet en vertelt over de fonkelnieuwe riviernatuur. Deze betoverende filmbeelden nemen je dwars door de seizoenen mee.

Geïnteresseerden kunnen kaarten reserveren via het inschrijfformulier, die te vinden is in de onderstaande link of op 3 april vanaf 18:00 aan de kassa (ingang Hogeschool Van Hall Larenstein). Er zijn 340 plaatsen beschikbaar, vol is vol! Zodra er kaarten zijn gereserveerd krijg diegene een bevestiging in de vorm van een online ticket. In het kader van de duurzaamheid kan deze indien mogelijk mobiel getoond worden.

Datum – 22:Locatie: Hogeschool Van Hall Larenstein
Kaarten zijn te koop via deze link: https://goo.gl/4qBfXZ

Bron: http://www.svlaarx.nl/events/event/filmvertoning-levende-rivier-ruben-smit/