Heb jij de film Holiday in the Wild al gezien? Deze film is te zien op Netflix en speelt zich af in Zambia. Hoofdrolspeelster Kristin Davis redt een hulpeloos weesolifantje dat ze verzorgt zodat het weer gezond wordt.

De weesolifantjes in Zambia worden ook gesteund door het Peetouderproject. In de natuur worden baby-olifantjes met liefde verzorgd en beschermd door hun moeder en de rest van de kudde. Deze zorg is essentieel voor het opgroeien van een olifantje. Door de jacht op ivoor worden olifanten gestroopt en blijven jonge olifantjes alleen achter.Als een baby-olifantje geen moeder of kudde meer heeft zal het sterven als het niet binnen 24 tot 48 uur gered wordt. Een baby-olifantje is heel kwetsbaar en is ten minste tot z’n 2e jaar afhankelijk van moedermelk.

Olifanten Weeshuis Zambia

De weesolifantjes worden in het Lilayi Olifantjes Weeshuis opgevangen en verzorgd. Zij krijgen van toegewijde verzorgers liefdevolle aandacht en elke 3 uur speciale melk. De verzorgers zijn 24 uur per dag aanwezig, in het weeshuis slapen de verzorgers zelfs bij de baby-olifantjes in hun stal. Wanneer de weesjes geen medische verzorging meer nodig hebben worden de olifantjes naar de opvang in Kafue National Park overgebracht. Daar gaan zij samen met de andere weesolifantjes elke dag de natuur in en kunnen zij de in het wild levende olifanten ontmoeten. Zo leren zij hoe ze zelfstandig kunnen leven.

Olifanten Peetouders

Om de olifantjes te steunen, kun je Peetouder worden en geef je een babyolifant een nieuwe toekomst. Je blijft op de hoogte hoe het met ‘jouw’ olifantje gaat.
Peetouder worden

http://www.olifanten.org/steun-de-olifant/peetouderreizen