Youth Food Movement Arnhem/Nijmegen organiseert op zondag 19 maart van 13:30 tot 16:00 een middag met maar liefst twee documentaires, lokale hapjes en een nagesprek.

We zijn wat we eten en dus wat we verbouwen! Hoe we met onze bodem omgaan is de basis van een gezond voedselsysteem. Nu we worstelen met de gevolgen van klimaatverandering en bevolkingsgroei is het goed onderhouden van een vruchtbare bodem belangrijker dan ooit. Daarom staat 2017 voor Youth Food Movement Arnhem/Nijmegen in het teken van onze BODEM. Dit jaar organiseren we een aantal filmmiddagen en debatten, waarin we niet alleen een aantal experts, maar ook alle inwoners van regio Arnhem/Nijmegen uitnodigen een levendige dialoog met ons aan te gaan.”

Programma

13.30 inloop + introductie
13.40 Humans and the Land
Filmmaker en kunstenaar Yann Arthus-Bertrand portretteert in Humans of the Land hoe boeren over de wereld een ideaal nastreven en hoe ze voor hun grond, gewassen en vee zorgen. Aan de hand van persoonlijke verhalen en prachtige fotografische beelden laat de film zien hoe nauw de bodem verbonden is aan onze cultuur en onze overtuigingen.

14.15 lokale hapjes + introductie
14.45 Bodemboeren
Filmmaker en bodemdeskundige Joris van der Kamp maakte samen met Fransjan de Waard een fascinerende documentaire over vijf Nederlandse bodemboeren. Niet alleen een bijzonder portret van hoe deze boeren hun land onderhouden, maar ook waarom dit zo belangrijk is.

15.25 start gesprek/discussie met Joris van der Kamp

16.00 afsluiting van de middag

Praktische informatie
Locatie: Focus Filmtheater
Datum: zo 19 maart 13:30 – 16:00
Kaartverkoop: www.focusarnhem.nl
Toegangsprijzen: (incl. hapjes):
€ 10,50 | € 8,50 met F-pas > deurticket
€ 9,50 | € 7,50 met F-pas > voorverkoop (online gekochte tickets)
€ 7,50 (CJP, studenten + leden slowfood, YFM en Velt)

Laat je inspireren en/of discussieer mee en koop nu je ticket via www.focusarnhem.nl