De gemeente Arnhem wil voor 11,4 miljoen euro een nieuw Filmhuis bouwen op het Kerkplein in Arnhem. Een groep betrokken Arnhemmers denkt dat een verhuizing van het Filmhuis naar het Rembrandt theater goedkoper is en hebben het initiatief Second Opinion Filmhuis gestart om dat te laten onderzoeken.

Volgens wethouder Elfrink kost een verhuizing naar het Rembrandt theater 16,5 miljoen euro: ruim vijf miljoen duurder dan nieuwbouw. Een groep betrokken Arnhemmers wil laten uitzoeken of dit inderdaad het geval is of dat een verhuizing naar het Rembrandt toch goedkoper is dan nieuwbouw. De initiatiefnemers (Arnold Brouwer, Bob Roelofs, John Swelsen en Patrick Arink) willen met de uitslag van het onderzoek het gesprek aangaan met de gemeente Arnhem.

Om het onderzoek te kunnen laten uitvoeren is een bedrag nodig van rond de 2.000 euro. De initiatiefnemers roepen betrokken Arnhemmers daarom op een donatie – groot of klein – te doen. Kijk voor meer informatie over het initiatief op www.secondopinionfilmhuis.nl