ARNHEM – Bijna 1.000 werknemers van 218 bedrijven uit de regio Arnhem-Nijmegen pakten de afgelopen 6 weken de fiets naar het werk en lieten de auto staan.

Samen fietsten zij zo’n 52.000 kilometer die ze anders met de auto hadden aflegt. Dat is het resultaat van fietsgame Toury, die het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer in de regio Arnhem-Nijmegen moet stimuleren.

Virtueel naar Parijs
Wie Toury op z’n smartphone had geïnstalleerd, fietste in 6 weken virtueel naar Parijs. Hoe vaker je de fiets pakte, hoe meer punten en truien je scoorde.

Peter Smeenk, werkzaam bij de gemeente Beuningen, is de winnaar van de game. Hij krijgt een weekend voor 2 personen naar Parijs cadeau, tijdens de finish van de Tour de France. De SnelBINDers, een ploeg van het Arnhemse bedrijf CCV, eindigde bovenaan in het ploegenklassement.

Verkeersdoorstroming
Toury, dat waarschijnlijk een vervolg krijgt, werd gelanceerd door Samen Leidend In Mobiliteit (SLIM), een samenwerking van de Stadsregio Arnhem Nijmegen, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en wegbeheerders. De organisatie werkt aan een betere verkeersdoorstroming in de regio.

Je kunt nog steeds meedoen maar dan zonder prijzen

bron: Gelderlander

Bekijk ook…