Maandag 15 mei is de feestelijke opening van het Klompenpad ’t Percksepad in Park Lingezegen. ’t Percksepad is een rondwandeling van twaalf kilometer over landbouwgronden, door voedselbossen, boomgaarden en langs rietmoeras. Sven van Rijswijk, directeur van Park Lingezegen en Erwin Reinhard van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) houden een welkomstwoord. Daarna vindt de onthulling van het startpaneel plaats door de vrijwilligers samen met wethouder Wijnte Hol van gemeente Overbetuwe en wethouder Marco van der Wel van gemeente Arnhem. De opening vindt plaats om 15.00 uur bij Park Lingezegen, Park 10 in Elst. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Start Klompenpad

Het Klompenpad is vernoemd naar kasteel De Parck ofwel De Pèrck, die hier tot begin 19e eeuw stond. De wandeling voert onder meer door de Notenlaan, de oude oprijlaan van het kasteel. Het nieuwe Klompenpad start bij Landerij De Park, De Park 12 in Elst. Ook is er een opstappunt bij restaurant De Klomp. Je kunt de route verkorten naar zes en zeven kilometer.

Vrijwilligers

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route in circa 1,5 jaar ontwikkeld. De werkgroepleden hebben veel werk verzet: de route bedenken, verzamelen van teksten en foto’s, het plaatsen van alle paaltjes en bordjes, contacten met horeca en verkooppunten van de folder. Zij gaan het pad ook regelmatig nalopen en controleren.

Tweede Klompenpad in Park Lingezegen

Park Lingezegen is een groot landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, natuur, cultuur en water. ’t Perckepad is het 147ste Klompenpad en het tweede Klompenpad in Park Lingezegen, gelegen in het noordelijke deel. In het midden en het zuiden van het park worden nog twee Klompenpaden ontwikkeld.

Financiers

Met medewerking van grondeigenaren, Waterschap Rivierenland, Staatsbosbeheer en andere partijen uit de streek is het nieuwe Klompenpad tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, Park Lingezegen en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

’t Percksepad is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij het opstappunt restaurant De Klomp (Rijksweg-Noord 129 in Elst), Bruna (Dorpsstraat 33 in Elst), Streekwinkel De Lingegaerdt (Grote Molenstraat 116 in Elst), boerderijwinkel de Fruitben (Kerkstraat 1 in Elst) en bij de VVV’s in de regio.

Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden op sommige delen verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels.

Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 15 mei ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Kijk voor meer informatie en een downloadbare folder op klompenpaden.nl of onze Facebookpagina.