De Sonsbeekmarkt bestaat vijf jaar. Daarom op zondag 4 juni een feestelijke Sonsbeekmarkt in Arnhems tofste achtertuin.

In juni 2012 startte Mariz Janzen enthousiast met deze bijzondere markt bij de Molenplaats in het Sonsbeekpark, toen nog met enkele kraampjes en kekke mobiele keukentjes, om zo stad en park met de bezoekers te verbinden.
Mariz: “We hadden als doel om een plek te creëren om vooral leuk en bijzonder te shoppen in de buitenlucht. Dus de tofste boodschappen op het gebied van ambachtelijk en dichtbij – homemade, fair trade – en ook nog eens werelds, puur en met passie vervaardigd. Deze maatschappelijk verantwoorde boodschap werd goed opgepakt. De grond was bij aanvang erg drassig en omdat het weer toentertijd niet mee zat, was de belasting voor die locatie te groot. We zochten het hogerop en inmiddels staan we alweer vier jaar lang iedere maand naast het hertenkamp aan de Tellegenlaan in Arnhem.”

Gesamtkunstwerk
De bijna maandelijkse Sonsbeekmarkt is inmiddels niet meer weg te denken uit het park en het is een ontmoetingsplek voor geweldige deelnemers en bezoekers van jong en oud. Tijdens de feestelijke editie op 4 juni is er extra aandacht voor kunst. Alle bezoekers kunnen samen bijdragen aan een waar kunstwerk in samenwerking met Fleur Art.
En kunstenares Anook Cleonne heeft het servies van de Biologische tafel ontworpen.
Stage band Mystique komt een vrolijke noot toevoegen aan het geheel.
En zoals altijd is er bij mooi weer gelegenheid voor een lesje Tai Chi om 13:00 uur.

Fans van de smakelijkste markt in het mooiste stadspark van Nederland zijn op 4 juni in ieder geval tussen 11.00 en 18.00 uur van harte welkom.

Facebook-actie
Ook verloot de organisatie via Facebook een kekke tas van LUS, ontworpen door Leo Otten, van Arnhemse bodem en trouwe bezoeker van de Sonsbeekmarkt.

Volgende maand kunnen bezoekers genieten van een mooie film na zonsondergang op de Sonsbeekmarkt in de Sonsbeek Cinema.

Foto: Masha Bakker Photography