Van 6 t/m 14 mei is het Fairtrade Week. Tijdens deze landelijke campagneweek wordt het belang van eerlijke handel landelijk onder de aandacht gebracht.

Goed nieuws! Het aantal Fairtrade kopende huishoudens is in de afgelopen tien jaar bijna verdrievoudigd. Van 24 procent in 2007 naar 69 procent in 2016. Inmiddels kopen 5,3 miljoen huishoudens een of meerdere Fairtrade producten per jaar. Deze groei betekent ook een belangrijke impact voor ruim 1,6 miljoen boeren en arbeiders. Iets te vieren dus!

Maak je ook deel uit van de grootste Fairtrade Celebration ooit!? Trakteer je collega’s, vrienden, familie of klanten op Fairtrade producten zoals chocolade, koffie of bananen.  Kijk snel op fairtradechallenge.nl

Aanbiedingen

Tijdens de Fairtrade Week staan Fairtrade producten in het zonnetje. Of je nu bij de Wereldwinkel of de supermarkt koopt, overal vind je mooie aanbiedingen. Check hier de Fairtrade-folder.

Win een Fairtrade Feestpakket

Wie geef jij een Fairtrade Feestpakket? Laat Max Havelaar weten wie volgens jou een pakket vol met Fairtrade lekkers verdient en waarom. Reageer voor 15 mei via info@maxhavelaar.nl of op social media met #fairtradefeestpakket.

Over Fairtrade

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. In Nederland is stichting Max Havelaar eigenaar van het fairtrade keurmerk, ook bekend als het Max Havelaar keurmerk.