In januari 2011 heeft de gemeente Arnhem de eervolle titel van “FairTrade gemeente” gekregen. De titel geeft aan dat in Arnhem niet alleen de lokale overheid, maar ook winkels, bedrijven, organisaties en inwoners bovengemiddeld veel aandacht besteden aan FairTrade. FairTrade of eerlijke handel staat voor een gelijkwaardige manier van handel drijven. De titel houden is niet vanzelfsprekend, het afgelopen jaar heeft de werkgroep met inzet van vele vrijwilligers weer hard gewerkt om Fairtrade in Arnhem nog beter op de kaart te zetten.

Iedereen in Nederland kan meedoen met de FairTrade Gemeente campagne. Iedereen die samen met andere bedrijven, winkels, inwoners en de lokale overheid lokaal wil werken aan meer eerlijke handel. Je doet mee door zelf FairTrade producten te verkopen of te gebruiken en dat actief uit te dragen. Daarnaast kun je lid worden van de werkgroep die actief andere mensen en organisaties in de gemeente stimuleert om ook te kiezen voor FairTrade.

Meedoen loont. Voor jou zelf, voor jouw organisatie, maar vooral ook voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden. De meerwaarde van het meedoen is voor iedereen anders. Voor de een is dat het opbouwen van een groter netwerk en het opdoen van werkervaring. Voor de ander is dat promotie of het met trots kunnen laten zien welke FairTrade producten ze verkopen of serveren. Maar, wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze via de campagne een bijdrage leveren aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden.

site Fair Trade Arnhem