Donderdagmiddag 20 oktober ben je van harte welkom voor een kijkje achter de schermen in koffiebranderij Peeze. Ontdekt hoe Peeze de balans zoekt tussen kwaliteit, mens en milieu.

De huidige koffiebranderij Peeze in Arnhem is één van de modernste en milieuvriendelijkste koffiebranderijen van Europa. Door slimme technieken wordt veel energie en water bespaard en is de productie geheel CO2-neutraal. Daarnaast wordt er enkel ‘duurzame koffie’ ingekocht (o.a. Max Havelaar, BIO en Rainforest Alliance).

Wil je wel eens een kijkje nemen in de koffiebranderij? Je wordt ontvangen met een kopje koffie of thee, krijgt iets te horen over de geschiedenis van Peeze en hoe Peeze tegenwoordig invulling geeft aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarna ga je ‘op reis’ naar de oorsprong van koffie en maak je kennis met het verwerkingsproces dat de koffie doormaakt, voordat die bij Peeze arriveert. Dan volgt de rondleiding door de branderij, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe het branden van koffie in zijn werk gaat. Na de excursie is er gelegenheid om de winkel te bezoeken.

Praktisch

Donderdag 20 oktober 2016 van 14:30 uur tot 16:00 uur
Prijs: € 15,00
Locatie: Koffiebranderij Peeze

Meer informatie: Volksuniversiteit