Netwerk Energy Made in Arnhem nodigt je van harte uit voor het Energy Café op 26 oktober 2017 in Showroom Arnhem. Het thema van dit Energy Café is Waterkracht.

Arnhem heeft veel water, hoogteverschillen en Arnhem ligt aan de Nederrijn en IJssel. Welke kansen biedt dat op het vlak van energie? Daar gaan we het over hebben tijdens dit Energy Café.

  • David Gernaat van Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) vertelt over een onderzoek waaruit blijkt dat waterkracht de potentie heeft om bijna de halve wereld te voorzien van energie.
  • Mirjam Ruigrok van Waterschap Rijn en IJssel neemt ons mee in de kansen van waterkracht en koude en warmte uit oppervlaktewater.
  • Leon Claassen (Provincie Gelderland) vertelt over de mogelijkheden die de grotere rivieren bieden en over het project Rivierklimaatpark IJsselpoort.
  • Erik Laurentzen van de gemeente Arnhem geeft ons een kijkje in het moerriool en vertelt welke kansen er mogelijk liggen om hieruit energie op te wekken.

Er wordt tijdens dit café ook een mooi cadeau aan de stad aangeboden door een Arnhemse partij. Wat dit precies is blijft nog even geheim, maar het heeft ook met water te maken.

Tot slot komen enkele mensen op het podium voor een korte pitch met een oproep of hulpvraag aan het netwerk.

Vanaf 16.00 uur is de ontvangst en om 16.30 uur start het inhoudelijk programma. Vanaf 17.30 uur is er ruim tijd voor de netwerkborrel.

Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en neem vooral een introducé mee.

De locatie is Showroom Arnhem, Langstraat 20.
Parkeren kan in parkeergarage Rozet, Langstraat 10.
Showroom Arnhem ligt op tien minuten wandelen vanaf Arnhem Centraal.