Acht woningen aan de Van Speykstraat in Presikhaaf hebben door Portaal een betere isolatie gekregen zodat de bewoners nu energiezuinig kunnen wonen. En dat erwijl de woonlasten gelijk blijven. In februari volgen nog eens 88 woningen.

Acht huurwoningen aan de Van Speykstraat in Presikhaaf hebben nieuwe isolerende gevels gekregen en over het bestaande dak is een geïsoleerd dak met zonnepanelen geplaatst. Ook zijn er zuinige installaties geplaatst en gaat alles voortaan elektrisch.

Johan Noppe (Portaal): “De warme jas om de woning zorgt voor een energiezuinige en prettige woning voor de bewoners. En de woning blijft betaalbaar, de woonlasten blijven gelijk. De bewoners betalen alleen nog voor energie bij bovengemiddeld verbruik.”

De energiemeter op nul

Afgelopen woensdag 27 januari is de oplevering van de eerste 8 woningen met de bewoners gevierd. Zowel wethouder Elfrink (vastgoed) en wethouder Haga (duurzaamheid) waren bij de oplevering aanwezig:
“Arnhem heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid. Het college stelde een jaar geleden 2,5 miljoen euro beschikbaar voor verduurzaming van huurwoningen in Arnhem. Onder de vlag van het programma Energy Made in Arnhem willen we in Arnhem meer energie besparen en meer groene stroom opwekken. Dat Portaal huurders de gelegenheid heeft om comfortabel te wonen met nul op de energiemeter is geweldig. Een voorbeeld voor de stad.”

Vervolg

Begin februari gaan Portaal en Dura Vermeer verder met de volgende 88 eengezinswoningen aan de Van Speykstraat, Kinsbergenstraat en Dedelstraat.

Foto: Dory Aling

Meer