Sinds vrijdag 10 juni wappert de vlag bij het Energiepark Koningspleij in Arnhem. Wethouder Cathelijne Bouwkamp en gedeputeerde Jan van der Meer van Provincie Gelderland openden het park, dat bestaat uit drie windmolens en 29.700 zonnepanelen, door samen de vlag te hijsen.

“De vlag staat symbool voor onze samenwerking op weg naar een duurzame stad”, zegt Judith van de Geer van Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE). “Het was een flinke klus maar door de handen ineen te slaan, met burgers, bedrijven en overheid, zijn we erin geslaagd om het energiepark te realiseren. Door onze eigen elektriciteit op te wekken zijn we minder afhankelijk van stroom uit het buitenland en houden we regie over onze eigen energie.”
lees meer>>

Start bouw 4de windmolen op Industriepark Kleefse Waard

De vierde windmolen komt er nu ook aan! Pure Energie is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de windmolen op Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Dit wordt de vierde langs de Pleijroute.

Eind juli en begin augustus worden palen aangebracht met een boorstelling die gaten voorboort. Omdat de palen niet de grond in worden geslagen, zullen de bedrijven op het IPKW-terrein veel minder trilling ervaren dan bij heien. In september wordt het beton voor het fundament gestort. De huidige verwachting is dat eind 2022 de windmolen geleverd en geïnstalleerd gaat worden.