Bespaar energie door dagelijks 15 tot 30 minuten je huis te ventileren. Ventileren zorgt samen met luchten voor een gezond binnenklimaat. Door te ventileren wordt schone droge lucht aangevoerd en de schadelijke stoffen en vochtige lucht binnenshuis afgevoerd. Als er veel mensen in de kamer zijn of als er condens op de ramen zit, moet er meer geventileerd worden.

In een huis dat niet goed wordt geventileerd, is veel vochtige lucht aanwezig. Het opwarmen van die vochtige lucht kost onnodig veel energie. Als je je huis ventileert voordat je de verwarming aanzet kan je een paar tientjes per jaar besparen.

Koken

Voorkom dat het vocht tijdens het koken door het huis verspreid, door de deksels op de pannen te houden, en een afzuigkap in te schakelen tijdens het koken. Deze moet tot 15 minuten na het koken in werking blijven. Als je geen afzuigkap hebt, is het raadzaam, om na het koken even extra te luchten. Houdt de deuren naar andere kamers in huis gesloten tijdens het koken.

Douchen

Tijdens het douchen is het raadzaam een raampje open te zetten of de afzuiging aan te zetten. Om het vocht sneller te verwijderen, kunnen na het douchen de vloeren en de wanden drooggetrokken worden met een raamtrekker en zeem. Deuren naar andere kamers kunnen het best gesloten blijven, zodat het vocht zich niet door het huis verspreidt.