Vanaf 3 april weer leningen voor zonnepanelen en energiebesparing
3 miljoen euro beschikbaar voor circa 750 leningen

Arnhemse particuliere woningeigenaren kunnen vanaf 3 april 2018 opnieuw een duurzaamheidslening aanvragen voor energiebesparende maatregelen en de aanschaf van zonnepanelen. De gemeente Arnhem heeft daarvoor 3 miljoen euro beschikbaar, naar verwachting goed voor zo’n 750 leningen. Eerdere vergelijkbare regelingen waren bijzonder populair: bijna 250 Arnhemmers konden met een lening hun huis een stuk duurzamer maken. Met de regeling wil de gemeente energiebesparing en duurzame energie stimuleren.

Lage rente

Particuliere woningeigenaren kunnen minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 lenen tegen een aantrekkelijke rente. Momenteel is deze rente 1,6 procent. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.arnhem.nl/energie. Daar zijn vanaf 3 april ook de aanvraagformulieren te downloaden. De aanvragen voor de leningen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld en afgehandeld en er geldt op = op. Voor onafhankelijk advies over isoleren en zonnepanelen kunnen Arnhemmers terecht op het Energieloket Midden-Gelderland (www.elmg.nl). Op www.arnhemaan.nl staan inspirerende voorbeelden van duurzame initiatieven in Arnhem. Wie wil weten of zijn dak geschikt is voor zonnepanelen kan dat checken op www.zonatlas.nl/arnhem.

Steeds meer zonnepanelen

“Steeds meer mensen willen hun huis duurzamer maken en zijn op zoek naar een manier om dat te doen”, aldus wethouder Duurzaamheid Ron König. “Soms is de financiering een struikelblok. Daar kan deze lening mee helpen. De lage rente maakt het extra aantrekkelijk om nu te profiteren.” De gemeente Arnhem streeft naar een jaarlijkse energiebesparing van 1,5 procent en een duurzame energieproductie van 14 procent in 2020. In 2050 wil de gemeente helemaal energieneutraal zijn. Dat is zo afgesproken in het New Energy Made in Arnhem-programma.