Het is bijna Koningsdag. De schappen liggen vol met Oranje-spullen. En het is allemaal ongelofelijk spotgoedkoop. Hoe eerlijk is dat allemaal gemaakt?

CNV Internationaal ging op zoek naar eerlijk gemaakte oranje kleding. Wat bleek? Eerlijke oranje kleding is niet te vinden! Voor het eerst komt er nu wel een Eerlijk Oranje t-shirt op de markt. CNV Internationaal introduceert dit t-shirt, na herhaaldelijke oproepen aan de merchandise-branche om met eerlijke producten te komen.

Schappelijke prijs

“Wij willen hiermee aantonen dat het een kwestie is van willen,” zegt Pieter de Vente, voorzitter van CNV Internationaal. “Als een producent wil, kan hij best voor een schappelijke prijs eerlijke oranje feestkleding of prullaria laten maken. Wij roepen niet alleen dat het beter kan, we laten het nu ook daadwerkelijk zien.”

Slechte arbeidsomstandigheden

Heel Nederland zal zich de komende tijd weer in oranje hullen: voor het eerst wordt Koningsdag gevierd op de echte verjaardag van de koning en een week later viert Nederland 70 jaar Bevrijding. Veel van de oranje kleding, pruiken en andere producten worden in andere landen gemaakt, vaak onder slechte arbeidsomstandigheden.

Fair Wear

Het t-shirt is van Continental Clothing, een kledingmerk dat is aangesloten bij Fair Wear Foundation (FWF). De bij FWF aangesloten bedrijven werken hard en stapsgewijs aan betere arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken. De merken zijn vaak nog niet honderd procent fair, maar ze werken er hard aan en zijn wel bereid om de manier waarop ze zakendoen te veranderen en nauw samen te werken met hun toeleveranciers om zo duurzame veranderingen door te voeren.

Bestel ook een Eerlijk Koningsdagshirt!

Het shirt heeft een ronde hals en is leverbaar in een (licht getailleerd) damesmodel en in een (recht) herenmodel. Voor € 12,50 inclusief verzendkosten, krijg je een Eerlijk Oranje shirt thuisgestuurd.
Bestel hier je Eerlijk Oranje T-shirt!