Hoe kunnen bewoners van Arnhem zich voorbereiden op klimaatverandering?
Arnhem op weg naar een regeneratieve (=weerbare) samenleving.
Met deze vraag gaan we een aantal relevante thema’s bekijken waar klimaatverandering invloed heeft op ons dagelijks leven. En hoe kunnen we omgaan met de gevolgen van klimaatverandering?

De Stadskeuken Arnhem, Extinction Rebellion en bibliotheek Rozet nodigen daarom iedere maand 2 bevlogen mensen uit in Rozet die ons inspireren en organiseren we in de Stadskeuken laagdrempelige workshops. Iedereen is welkom om zich voor te bereiden op een aangenamer samenleven. De activiteiten richten zich op positiviteit, dus geen doemscenario’s, geen politieke kleurtjes, geen oordelen maar hoe werken we samen en maken we onze woonomgeving en gemeenschap aangenamer, inclusiever, gezonder en klimaatbestendiger.

Thema 2: Economie in Transitie

Gemeenten en provincie maken plannen en stellen geld beschikbaar voor een grondige verduurzaming maar wat kunnen wij als bewoners doen? Best veel blijkt, als je de weg weet en als we samenwerken.

Lezing: Vrijdagavond 19 november
Thema: Economie in Transitie
Spreker 1: Tjwan Oei van Arnhems Hert zet zich in voor een nieuw eerlijk geldsysteem dat lokale initiatieven en ondernemers sterker maakt.
Spreker 2: Ontgroei Wat als groei niet langer meer wordt nagestreefd. Wat betekent dat voor onze leefkwaliteit?
(nog onder voorbehoud)

Start: 19:30 uur
Reserveren kan via Arnhem in Transitie (rozet.nl),
Kosten: € 5,00

Workshops: Zaterdag-en zondagmiddag 20 en 21 november
Start: 14:00-17:00
Vrijwilligers van Extinction Rebellionen de Stadskeuken gaan met iedereen de verbinding aan rondom het thema economie en klimaatverandering door het creëren van een ‘community asset map’. Deze kaart fungeert als een geweldig hulpmiddel om de juiste mensen aan elkaar en bestaande initiatieven te koppelen.
Daarnaast is er ruimte voor dialoog en (hulp)vragen bij het maken van transitie-plannetjes in je eigen omgeving.
Noteer alvast de data voor de volgende lezingen en workshops:
In 2021: 10-12 dec
In 2022: 14-16 jan, 11-13 feb, 11-13 maart