Op zaterdag 25 maart gaat tijdens Earth Hour om 20:30 uur overal ter wereld één uur het licht uit voor de aarde. Ook in Arnhem.

Tijdens ’s werelds grootste evenement voor de natuur wordt de aarde een uur lang in het donker gehuld. In tientallen miljoenen huizen, beroemde monumenten, overheidsgebouwen en bedrijven over de hele wereld doven de lichten als symbolische oproep dat we zuiniger moeten omgaan met onze aarde. Ook in Arnhem gaat het licht uit van bekende gebouwen en doen veel inwoners mee met deze actie.

Ontdekkingstocht door Arnhem

In Arnhem wordt door het Wereld Natuur Fonds Regioteam Arnhem Nijmegen een ontdekkingstocht voor kinderen georganiseerd. De jonge speurders gaan samen met vrijwilligers op zoek naar lichtvervuiling, en moeten daarbij puzzels en raadsels oplossen. Kijk voor meer informatie over de ondekkingstocht op de facebookpagina van WNF Arnhem/Nijmegen.

Dineren bij kaarslicht bij Café Brasserie Dudok

Vanaf 20.30 uur gaan bij Dudok de lichten uit en de kaarsen aan. Gasten dineren of borrelen op zaterdag 25 maart dan ook in een extra sfeervol verlicht café. Dudok is gelegen onder de majestueuze toren van de Eusebiuskerk van Arnhem, aan de Koningstraat 40.

Drijvende kracht achter Earth Hour
Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds. Vorig jaar nam een record van 178 landen deel aan deze snel groeiende beweging. Ook in Nederland deden gemeenten, bedrijven en burgers mee. In onder meer Breda, Eindhoven en Leeuwarden waren akoestische concerten. Op Terschelling kon gedineerd worden bij kaarslicht. En door het Kralingse Bos in Rotterdam was een avondwandeling. Daarnaast gingenn de lichten uit van onder andere het koninklijk paleis in Amsterdam, de Domtoren in Utrecht en de Erasmusburg in Rotterdam.

Doe ook het licht uit en laat samen met miljoenen mensen in meer dan 170 landen zien dat jij geeft om de toekomst van de aarde. 

Meer informatie: