Belevingsactiviteit van het project Waaljutters.

Nederland lijkt een compleet aangeharkt land te zijn. Gelukkig is er ook wilde natuur. Niet alleen bos en heide maar ook langs de rivieren zoals de Leeuwense Waard en de Blauwe Kamer. Zelfs in de ‘gewone’ uiterwaarden is veel te ontdekken. Ga mee met NME Betuwe en in2nature op één van de ‘dwaal door de wildernis’-activiteiten.

Struinend door de uiterwaarden en over het Waalstrand ervaren we de natuur met al onze zintuigen. We ontdekken het geheim van zand en klei, de rijkdom van het strand, de kracht van het water en de grote verscheidenheid aan flora en fauna. We maken fluitjes en bootjes. Ook maken we vuur zonder lucifers te gebruiken om er popcorn op te poffen. We zoeken de ingrediënten voor brandnetelsoep en uiterwaardensalade.

Tijdens de activiteit wijzen de gidsen nadrukkelijk op het belang van opruimen van zwerfvuil. Gelukkig zijn Waaljutters eerder druk bezig geweest in Neder-Betuwe. Zij hebben heel veel troep opgeruimd van de Waalstranden. Een schone Waal is een mooie Waal.

Onze gidsen hebben een dwaaltas bij zich met zoekkaarten, loeppotjes en meer en nemen je graag mee. Je kunt kiezen uit één van de volgende dagen:

20 juni ‘s middags
2 juli ‘s avonds
11 juli ‘s middags

Let op: het terrein is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en wandelwagens. Trek (warme) kleding aan die vies mag worden en stevige schoenen of laarzen. De activiteit gaat niet door bij regen en/of (dreigend) onweer.

Wanneer:
Zaterdag 20 juni, 13.30 – 15.30 uur
Waar: Vertrek vanaf de patatzaak aan de dijk in Ochten
Deelname: Gratis
Aanmelden: Verplicht, via info@nmebetuwe.nl of 06 2064 1777
Organisatie: NME Betuwe