PureVerf.nl is een initiatief van Marcel Aaldering. Op zijn website kun je van alles te weten komen over milieuvriendelijke en duurzame verf.

“Ik vind het ongelooflijk dat wij in Nederland nog steeds met ongezonde milieuvervuilende verf werken, terwijl er alternatieven zijn. Zelf doe ik al jaren het buitenschilderwerk uitsluitend met duurzame lijnolieverf, een professionele verf die veilig is om mee te werken en een veel langere levensduur heeft dan de traditionele verven. Ondanks de grote voordelen blijven collegaschilders behoudend en durven maar weinigen de overstap te maken. Schilders doen allen braaf mee wat de synthetische verfindustrie voorschrijft. Werken met chemische verf is een ingesleten gewoonte. Dat deze verf ongezond en vervuilend is voor velen geen issue. Duurzame verf is een beproefd product en doet qua kwaliteit niet onder voor traditionele verfsoorten. Sterker nog, het is kwalitatief beter. Het is verf voor vakmannen en particulieren die verantwoord willen schilderen. ”

Verschil reguliere en duurzame verven

De synthetische verven zijn producten uit de petrochemische industrie zoals de alkyd-, acrylaat- en latexverven en zijn chemische producten, zijn weinig tot niet biologisch afbreekbaar en dus niet milieuvriendelijk.
Duurzame verven zijn biobased verven, ze bevatten géén chemische ingrediënten, zijn samengesteld uit 100% natuurlijke grondstoffen en zijn wél biologisch afbreekbaar. Natuurverven en eco-verven zijn beide duurzame verven.

Kassa GROEN deed een test met duurzame verf >>>

Merken duurzame verf
De Nederlandse fabrikanten van duurzame verf zijn Aquamarijn (www.aquamarijn.nl) en Rolsma (www.rolsmapaint.com). Enkele buitenlandse fabrikanten: Allback (Zweeds), Auro (Duits), BIOFA (Duits), KEIM (Duits), Moose Färg (Zweeds), Leinos (Duits), Uula (Noors).

Kijk voor meer informatie en een actuele lijst van de verkrijgbaarheid van duurzame verf op PureVerf.nl >>>
Of neem contact op met Marcel Aaldering, bereikbaar via 06 29017168 of marcel@pureverf.nl