Vanaf 5 juni staat Arnhem ruim een maand lang in het teken van mode met het Fashion Festival Arnhem. De Arnhemse stichting Awearness Fashion vraagt aandacht voor duurzame mode. De kleding die je draagt is vaak op een enorm milieuvervuilende manier en onder slechte arbeidsomstandigheden gemaakt. Dat het ook anders kan, bewijzen diverse Arnhemse mode-ondernemers.

Je staat er misschien niet bij stil, maar de kleding die je draagt is vaak op een enorm milieuvervuilende manier gemaakt, om nog maar te zwijgen over de vaak erg slechte arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Maar het kan ook anders. De laatste jaren komt er gelukkig steeds meer aandacht voor duurzame mode.

Awearness Fashion

De Arnhemse stichting Awearness Fashion houdt zich al sinds 2009 bezig met het landelijk promoten van duurzame mode en heeft een speciale focus op Fair Fashion made in

[Arnhem]. Modestad Arnhem kent een hoge concentratie van duurzame modeondernemers, veelal gevestigd in het Modekwartier en/of te vinden in de Arnhem Store. Wie winkelt bij de Arnhemse Fair Fashion designers weet zich niet alleen verzekerd van unieke, kwalitatief hoogwaardige kleding, maar ook van een goed verhaal over arbeidsomstandigheden en zorg voor het milieu. Dat draagt wel zo lekker!

Interactieve lezing

Op donderdag 18 juni verzorgt stichting Awearness Fashion een interactieve lezing tijdens het Awearness Fashion Café. Inspirerende modevernieuwers zoals Hasmik Matevosyan (bekend van een ruim 16.000 keer bekeken Talk tijdens TEDx Maastricht 2014) geven korte presentaties met innovatieve antwoorden op de vele duurzaamheidsvraagstukken in de mode. Aansluitend kun je aan tafel met deze changemakers en hen het hemd van het lijf vragen. Ook is er een 3D-bodyscan voor maatkleding van A Body Issue en een pop-up kledingbibliotheek.

Datum: donderdag 18 juni
Tijd: 16.00 – 18.30 uur
Locatie: ArtEZ Fashion Masters/Centre of Expertise – Futuremakers, Kortestraat 27 Arnhem
Entree: € 5,00
Aanmelden: info@awearness-fashion.nl
Wees er snel bij want er is plaats voor maximaal 80 personen.

foto: Dress me Dutch, door Jeannette Ooink – Awearness Fashion