Adopteer een kerstboom en geniet jarenlang van je boom. Uitgiftepunt Arnhem van ‘Adopteer een kerstboom’ is dit jaar te vinden op Stadsboerderij Presikhaaf. Een adoptieboom gaat zo’n 3 tot 5 jaar mee. Het zijn bomen met een stevige kluit die ieder jaar weer de grond in gaan om verder te groeien in plaats van op straat of vuurstapel te belanden.

De prijzen liggen tussen de 29 en 51 euro plus 10 euro statiegeld. Wil je een nieuwe boom adopteren dan ben je van harte welkom op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 december tussen 10 en 16 uur. Vanwege Corona spreiden we het bezoek zoveel mogelijk.

Initiatief

Annemarie van Velzen is 10 jaar geleden in Arnhem begonnen met 80 bomen. Het zijn er nu ruim 200. Landelijk zijn er 14 uitgiftepunten met 3000 adoptiebomen. Het oorspronkelijke initiatief is 16 jaar geleden gestart door kwekerij Randijk in Leusden. Zij kweken de kerstbomen biologisch zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Ze worden het hele jaar goed verzorgd en krijgen (bij droogte) wekelijks water en natuurlijke meststoffen. Een proces dat met de hete zomers extra inspanning vraagt. Gemiddeld genomen overleeft circa 80 tot 90% van de kerstbomen het herplanten.

Stadsboerderij

De laatste jaren was de uitgifte van Adopteer een kerstboom vanuit stadstuin Kweekland. Dit jaar is gekozen voor een samenwerking met Natuurcentrum Arnhem op Stadsboerderij Presikhaaf. Het winkeltje met landelijke producten is alle drie de dagen geopend. Het is ook mogelijk om daar een lopend kopje koffie of thee te bestellen. Vanwege Corona zal het af en toe nodig zijn om even te wachten en afstand te houden. Op de boerderij is genoeg te zien en te doen. Kijk voordat je naar ons toekomt op de pagina van uitgiftepunt Arnhem op de website: www.adopteereenkerstboom.nl

Uitgiftedatum

Uitgiftepunt Arnhem van Adopteer een Kerstboom is dit jaar te vinden op Stadsboerderij Presikhaaf. Om het ophalen van de bomen zo veilig mogelijk te laten verlopen hebben we de uitgifte gespreid over drie dagen. Als het druk is, vragen we even te wachten.

We zijn open op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 december tussen 10 en 16 uur.

Voor nieuwe klanten is het helaas niet mogelijk om vooraf een nieuwe boom te reserveren.

In totaal zijn er ruim 200 bomen. Daarvan zijn 90 gereserveerd door klanten die vorig jaar ook een boom hadden. De ruim 100 vrije bomen zijn vanaf vrijdag beschikbaar voor nieuwe klanten.

De gereserveerde bomen staan zoveel mogelijk op nummer klaar. Voor prijzen zie hieronder. De vrije bomen staan op soort en grootte in een zwarte plastic pot. We hebben grote papieren zakken om ze in te vervoeren.