Sinds 1 juli 2016 kun je bij de gemeente Arnhem een duurzaamheids lening aanvragen als jij je woning wil verduurzamen met zonnepanelen of energiebesparende maatregelen.

In het kader van het programma New Energie made in [Arnhem] is € 1.000.000 beschikbaar. De gemeente wil hiermee energiebesparingen en de opwekking van duurzame energie stimuleren. Je kunt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 lenen tegen een vergoedingsrente van 1,6%. Je moet er wel op tijd bij zijn, want als het beschikbaar gestelde bedrag op is, worden er geen leningen meer verstrekt. Aanvragen voor leningen worden op volgorde van ontvangst afgehandeld.

Wil je de lening aanvragen, download dan onderstaand aanvraagformulier. Voor hulp bij het invullen van de aanvraag of onafhankelijk advies over zonnepanelen kan je bij het Energieloket van Rijn en IJssel terecht.

Tip: Zonatlas

Op www.zonatlas.nl/arnhem kun je ontdekken of het dak van je woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Ook kun je er de mogelijke opbrengst of terugverdientermijn berekenen.

Tip: Landelijke subsidie energiebesparing eigen huis

Huiseigenaren kunnen vanaf 15 september bovendien een landelijke subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of voor het aanbrengen van hoogrendementsglas. Wie subsidie krijgt voor het toepassen van minstens twee verschillende soorten isolatie, kan daarnaast ook subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij de toepassing van driedubbel glas, warmteterugwinning of een vraag gestuurd ventilatiesysteem. Wie zijn héle huis voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van € 4.000 bovenop de subsidie. Lees er meer over op de website van Rijn en IJssel Energie Coöperatie >>>