Regenwater is tof voor je planten, het is gratis en het is in Nederland ruim voorhanden. Met een regenton in je tuin heb je er nog meer profijt van. Regenwater is kalkvrij en heel geschikt om ramen en auto’s mee te wassen. En ook belangrijk: door het op te vangen help je je stadsgenoten.

Er is veel aandacht voor het slim omgaan met regenwater in Arnhem-Noord. Tijdens piekbuien zijn de hoger gelegen wijken een soort glijbanen voor het water dat niet door het riool verwerkt kan worden. Hierdoor ondervinden lager gelegen wijken overlast. Straten komen blank te staan en kelders kunnen onderlopen. En het riool staat tijdens zware regenval behoorlijk onder druk. Hoe meer regentonnen, hoe meer het riool wordt ontzien. Met één enkele regenton voorkom je die overlast niet, maar alle beetjes helpen. Met de verontrustende droogte in Kaapstad krijgt het slim omgaan met water nog meer urgentie.

Interesse in de regenton?

Houdt de komende tijd de brievenbus en media in de gaten en kom naar de aanstaande Groenmarkt op 12 mei op het Graaf Ottoplein. De Groene Vos, Arnhem Klimaatbestendig en het Bewonersoverleg Sint Marten-Sonsbeekkwartier bereiden een regentonnenactie voor waarbij de aanschaf en de installatie een stuk aantrekkelijker zal worden. Deze actie is niet alleen gericht op bewoners van Sint Marten-Sonsbeekkwartier, maar ook van Klarendal-Onder de Linden, Velperweg-Noord en de Transvaalbuurt.
Hebt u belangstelling, stuur dan een e-mail naar info@degroenevos.nl met naam en adresgegevens, bel naar De Groene Vos (026-7370041) of loop even binnen in de De Groene Vos (Hommelseweg 41).
Voor meer inspiratie, check : http://www.kilianwater.nl/nl/home.html https://www.tuinbranche.nl/vrijepagina/handboek-voor-de-watervriendelijke-tuin
Hester van de Grift en Jan Schreur