Vreemd dat vervuilen nu gratis is. Zolang bedrijven, door gratis te vervuilen goedkope spullen kunnen maken en wij als consument die blijven kopen, kan er geen schone, duurzame economie ontstaan. De gevolgen daarvan zien we in de vorm van groeiende afvalbergen, grondstoffen die opraken, milieuvervuiling en verwoesting van natuur.

Een economie dat gebaseerd is op de werkelijke kosten. Vervuilende producten worden dan een heel stuk duurder. Het is een belangrijke oplossing voor de problemen waar we nu mee worstelen. Stem mee, want er is wel veel draagvlak nodig.
de-vergeten-oplossing-knop
Er is veel draagvlak nodig om dit plan tot uitvoer te brengen. Daarom Stem Mee voor een nieuwe economie
http://www.devergetenoplossing.nl/
Je kunt ook het boek lezen, De vergeten oplossing- Hoe de ecoprijs onze toekomst gaat veranderen. geschreven door Eric Broekhuizen.

Een eenvoudige oplossing

Het principe is eenvoudig, net als deze puzzel: we gaan de gevolgen voor het milieu van alles wat we produceren en kopen voortaan meten, in geld vertalen en in rekening brengen bij de veroorzakers. Zo betaalt iedereen de juiste prijs: de ecoprijs.
Dankzij ecoprijzen krijgt ieder voortaan de juiste prikkels en komt een keten van verduurzaming op gang. Bedrijven spelen hierbij een cruciale rol: dankzij ecoprijzen gaan geld verdienen en duurzaam ondernemen hand in hand. Dit zorgt voor de snelle verduurzaming van onze economie. Het resultaat is een schone, leefbare aarde die ook toekomst biedt aan degenen die na ons komen.