United Economy is een landelijk netwerk waarin mkb-bedrijven, organisaties, zelfstandig professionals en particulieren zaken doen met elkaar met een onderling betaalmiddel: de United. Vraag en aanbod komen zo bij elkaar, zonder dat er euro’s voor nodig zijn.

Het betaalmiddel United is qua rekeneenheid gelijk aan de euro. Maar in tegenstelling tot de euro is het gedekt door echte waarde (goederen en diensten) en staat daardoor los van de speculatieve markten. Een technisch platform (Cyclos) houdt de onderlinge betalingen in Uniteds bij. Cyclos is een beproefd platform van Social Trade Organisation (STRO). Het gebruik is net als bij een gewone bankrekening. Doordat United Economy deel uitmaakt van het Circuit Nederland van STRO, wordt het mogelijk transacties te doen met andere (regionale) netwerken met een onderling betaalmiddel (d.w.z. andere communities van het Circuit Nederland).

United Economy is er voor alle betrokken bedrijven en mensen die met duurzaam geld zaken met elkaar willen doen. Op die manier wordt er samen gewerkt aan een waardevolle samenleving. Er zijn veel manieren waarop je als persoon, bedrijf of organisatie mee kunt doen. Voor iedereen die wil is er wel een passende vorm. United Economy wordt opgezet als coöperatie en kan alleen tot volle bloei komen als veel mensen en bedrijven er samen de schouders onder zetten. In Arnhem zijn inmiddels de eerste stappen gezet tot het ontwikkelen van een lokale munteenheid ‘De United’. Wil jij je er ook actief voor inzetten? Kijk voor meer informatie op www.unitedeconomy.nl