Weet je waar je plasticvrij kunt winkelen? Loop mee met De Plastic Soep Parade en vind de winkels en restaurants waar je met je eigen verpakking welkom bent.

Op verschillende zaterdagen kun je meedoen met de stadssafari’s, zie de Groene Agenda. Er is een demonstratie zeep maken en uitleg over (micro)plasticvrije zepen, en bij verschillende supermarkten kun je je overbodige plastic verpakkingen achterlaten in de winkel. Zo laten we zien dat we veel minder plastic nodig hebben en het is dan ook een signaal aan de supermarkten om de overbodige verpakkingen achterwege te laten. Zelf kunnen we er ook iets aan doen, door onze eigen tasjes mee te nemen. Dat scheelt heel veel eenmalig gebruikt plastic.

Tour-App

Aan de Plastic Soep Parade is een tour-app gekoppeld. Daarvoor heb je de TourToDo-app nodig:
TOUR ToDO in App Store iOS
TOUR ToDo in Google Play

Aan de Plastic Soep Parade is een app gekoppeld. Deze TourToDo-app kun je downloaden als je WiFi hebt, bijvoorbeeld bij startpunt Rozet. De route van de Plastic Soep Parade start je door in deze app(!) de code 486369 in te vullen of de QR-code hiernaast te scannen. Daarna is verbinding met internet niet meer nodig. Heb je geen mobiele telefoon waarmee je apps kunt downloaden? Geen nood, je kunt de wandeling ook zonder app maken. Hier vind je u een (voorlopig) overzicht van de deelnemende winkels:

lees meer over de Afvalestafette van 17 t/m 23 maart

We wensen je veel inspiratie voor plasticvrij winkelen.
Let op de openingstijden van de verschillende winkels.