De Horsterhof bestaat uit 2,5 ha tuinbouw, een kas van 650 m2 en 6 ha weiland. Matthias en Eline zijn de enige fulltime boeren en wonen met hun gezin in de boerderij. Matthias en Eline worden geregeld bijgestaan door stagiares en vrijwilligers. Ook is er een groep klanten die vrijwillig wekelijks meehelpt met het maken van de groentekistjes.

Groentenabonnement

Het groentenabonnement is gevarieerd en seizoensgebonden. Het groentekistje wordt op dinsdag afgeleverd op een zelf aangegeven afhaaladres. Op de Boerderij staan de pakketten klaar vanaf ca 13.00 uur. Voor Giesbeek, Zevenaar, Doesburg en Hoog- Keppel en Zuthpen geldt, dat het groentenabonnement op dinsdag vanaf ca 15.00 uur klaarstaat. Tijdens het ophalen op de boerderij bent je welkom om een kijkje te nemen, bijvoorbeeld in de stal bij de koeien, bij de varkens, op het land en in de kas.

Dieren

Er zijn 6 zoogkoeien met een riante potstal, een aantal kippen en 6 varkens en die helpen de resten van de groenten en tuin om te zetten in prachtige mest.

Winkel

Op de boerderij is een boerderijwinkel. In de boerderijwinkel worden ter aanvulling ook producten verkocht die niet van De Horsterhof zijn zoals biologische droogwaren, groenten en fruit die ze niet zelf hebben. Dit is nodig om de winkelklanten continuiteit te bieden en het aantrekkelijker maakt wekelijks op de boerderij boodschappen te doen. In totaal leveren zij producten aan ongeveer 230 huishoudens en aan een restaurant in Arnhem Eetcafé Look. De winkel is geopend op dinsdag en zaterdag van 10:00 uur tot 13:00 uur en op vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Kringloop

Gestreefd wordt om alles wat zij nodig hebben voor de productie zelf op het bedrijf te hebben. Zo staan de zoogkoeien in dienst van de tuinbouw. Zij produceren mest met als restproduct vlees. ‘Wij weten hoe de koeien gevoerd en behandeld worden en weten zo dus wat er op het land terecht komt. Het merendeel van de mest (40 ton) gaat naar de tuinbouw. Het andere deel (20 ton) wordt uitgereden op het weiland.’

Het adres van de Horsterhof:

de Horsterhof
Horsterstraat 1
6921 AM Duiven
0316-262604
www.horsterhof.nl