NL Doet: kom helpen met het eerste stukje van de Groene Route Malburgen!
In januari werd bekend dat ‘de Groene Route Malburgen’ de grote winnaar is geworden van de door de provincie uitgeschreven Challenge Groene Icoonprojecten. Met de prijs van 100.000 euro, die door de gemeente verdubbeld is, gaan bewoners en professionals uit Malburgen samen met de gemeente aan de slag om de route te realiseren. Op vrijdag 11 maart trappen we feestelijk af. Kom jij ons helpen?

Wat gaan we doen?

Op 11 maart tussen 10 en 12 uur gaan we planten aanplanten op het grasveld tussen de Veldbloemenlaan en de achterzijde van het Werenfriedplein, vlakbij Winkelcentrum de Drieslag in Malburgen. De koffie staat klaar en alle vrijwilligers gaan met een groen bedankje naar huis. Leuk en gezellig als je ook mee komt helpen! Fijn (maar niet verplicht) als je je even aanmeldt via nina.van.heumen@arnhem.nl zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.

Overige groene acties

Bomen voor boomplantdag

Een groene stad is een fijne plek om te leven voor mens, dier en plant. Daarom organiseert de gemeente Arnhem nog andere acties. Zo delen we op 11 maart in samenwerking met het Natuurcentrum en Meer Bomen Nu op beide stadsboerderijen ook gratis bomen uit. Zo hopen we dat er in Arnhem van Boomfeestdag 2021 tot Boomfeestdag 2022 10.000 nieuwe bomen bij komen. Meld je hiervoor aan via https://bit.ly/bomenweggeefactie.

Tegelwippen

En op 4 april kunnen inwoners van Malburgen, Centrum, Arnhemse Broek, Rijkerswoerd en Presikhaaf meedoen met een gratis Tegelophaalservice als onderdeel van het NK Tegelwippen. Zo kom je op een gemakkelijke manier van je tegels af als je besluit je tuin te vergroenen. Meld je snel aan nu er nog plek is! Zie hiervoor www.arnhemklimaatbestendig.nl/tegelophaalservice. Meer informatie over de Groene Route kun je vinden op Facebook en Instagram (Groene Route Malburgen) of op www.groeneroutemalburgen.nl