De essentie van lekker eten reikt verder dan de smaakpapillen op je tong. Lekker eten gaat terug tot de oorsprong. Waar komt het eten vandaan? Hoe is het geproduceerd? Wat is de impact op mens en milieu? Achter elke maaltijd schuilt een verhaal. De Groene Garde neemt je mee op een ‘eetdekkingstocht’ die begint bij de wortels van het eten.
Aan de hand van 100 seizoensrecepten, achtergrondverhalen over duurzaamheid en interviews met pioniers kom je meer te weten over seizoens- en streekgebonden eten, biologische voeding, fairtrade, koken zonder pakjes en zakjes, de wirwar aan keurmerken, goede en foute vis en de meerwaarde van minder vlees.
De Groene Garde. Over (h)eerlijk eten is een kookboek dat gaat over de triomf van de seizoenen en natuurlijke smaaksensaties. Het boek staat bovendien boordevol praktische tips voor het kopen, bereiden en bewaren van een (h)eerlijke maaltijd. Met een voorwoord van Floortje Dessing.
Groenlinks – Duurzaam ondernemen – De Groene Garde from Amstelworks on Vimeo.