Een groene, gezonde woonstad die het welzijn van haar inwoners centraal stelt. Van de vier toekomstscenario’s die in de visie Arnhem op weg naar 2015 staan – Eurodynamisch Arnhem, Grenzeloos Arnhem, Groot-Arnhem en Verzorgd Arnhem – lijkt de stad anno 2015 nog het meest op laatstgenoemde.

Groen en welzijn zijn dan ook al eeuwenlang in de stad verankerd en versterken elkaar. Dat heeft Arnhem overigens fraaie architectuur opgeleverd: denk aan het Bio Vakantieoord, de Arnhemse Buitenschool of Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal, in 2010 nog Gebouw van het Jaar.

In het kader van het jaarthema ANNO 2015 organiseert CASA op 12 mei De Gezonde Stad over architectuur, zorg en welzijn. Welke consequenties hebben de veranderingen in de zorg op de lokale instellingen? Zijn deze qua behuizing wel up-to-date genoeg? Worden toekomstige wensen meegenomen in actuele projecten als de uitbreiding van Rijnstate en de nieuwbouw van de Drie Gasthuizen? Hoe kunnen we Arnhem zo optimaal mogelijk inrichten om de gezondheid van zijn inwoners te stimuleren? En tot slot: hoe kunnen we ons groene, gezonde imago beter inzetten?

Met bijdragen van o.a.: Frank Pörtzgen (Wiegerinck Architecten), Masi Mohammadi (Lector Architecture in Health aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen), Marc Koster (Manager Vastgoed Rijnstate), Bert Krikke (Ontwikkelaar Driegasthuizen) en Ady Steketee (ArtEZ Academie voor Bouwkunst).

Datum: dinsdag 12 mei

Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30

Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177

Entree: 5,- euro, studenten en leden van de CASA-Sociëteit gratis