Ken je De Brouwketel al? Het is een landgoed in de uiterwaarden van de Rijn, Aan de Nederrijn, ter hoogte van Angeren. Hier woont ook een woongroep en ze maken er een bruisende plek van. Er wonen 8 volwassenen met 4 kinderen. Deze mensen willen dit prachtige stuk land niet exclusief voor zichzelf houden, maar nodigen anderen van harte uit langs te komen en te ervaren hoe zelfvoorzienend leven in de 21 eeuw eruit kan zien en stellen hun landgoed open om anderen te inspireren.

Meewerkdagen

Een keer per maand (meestal het 3e weekend, soms verschuift dat een week) is het ‘Landgoedweekend’ op de Brouwketel. Dan zijn de bewoners bezig op het landgoed, in en om het huis, met allerlei klussen en hulp is daar altijd welkom bij. Meedoen aan een werkweekend is ook een leuke manier om onze plek en bewoners te leren kennen.
Ze beginnen tussen 9 & 10u en werken ze lekker door tot 16- 17u. Daarbij zorgen ze voor een lekkere lunch en avondmaal. En genoeg koffie/theepauzes en gezelligheid. Wil je meehelpen? Mail naar info@landgoeddebrouwketel.nl, of bel 026 3792970.

Zelfoogsttuin

De tuin biedt veel meer groenten dan de woongroep zelf op kan. Het biedt groentes voor ong. 50 mensen. Op de Zelfoogsttuin kun je het hele seizoen kraakverse, ecologisch geteelde gewassen oogsten. Het assortiment bestaat door het jaar uit ruim 60 smakelijke alledaagse en bijzondere groentes, geurige kruiden en kleurige snijbloemen. Speciaal voor jou geteeld! Je kunt een jaarabonnement nemen waardoor je het hele jaar door kunt oogsten van de tuin.

Activiteiten

Op de brouwketel vinden er regelmatig leuke evenementen plaats, waar iedereen welkom is. Concerten, yoga-workshops en lezingen. Deze activiteiten zou je kunnen omschrijven als alternatief, of spiritueel. 2 juni aanstaande wordt er bijvoorbeeld een cacao-ceremonie gehouden, een geleide meditatiesessie. Waar de cacao voor dient, moet je maar even opzoeken 🙂 Kom vooral een keer proeven van wat er gebeurt.

De Brouwketel is ook op tv geweest bij NPO. Raven van Dorst, presentator, bezocht voor het programma Het Alternatief het landgoed en haar bewoners. Hieronder vind je de link naar de aflevering.
https://www.npostart.nl/het-alternatief/27-04-2021/BV_101404826

Meer informatie over De Brouwketel en de activiteiten: https://landgoeddebrouwketel.nl
zie ook een eerder artikel op Bloei! over Zelfoogstuin de Brouwketel